Passivhaus Eco-Design for  
  Warterside Housing

The Sunday Times British Homes Awards
held an UK wide open competition for an aspirational waterside home designed to Passivhaus standards. Entries were encouraged to be visually arresting and offer a healthy environment for the occupants.

Artform Architects' design incorporates an
integrated boat storage beneath an elevated
living, kitchen and dining space at first floor.
These south facing spaces maximise views across the water and benefit from high levels of natural light.  A social gathering space at ground floor opens up to an external terrace alongside the water's edge. A mezzanine loft space provides bedroom space with a live / work studio and office. Inspired by
traditional boathouses, the Naust[haus] achieves low energy building standards with
a high quality, flexible living environment.


   domestic
   commercial
   [competitions]
   experience

© 2011 Artform Architects // house design // competition // low energy // Naust[haus] // Passivhaus // ecohaus // Manchester // Britsih Homes Awards // The Sunday Times // eco house